Založ si blog

Rodná dedina…

Naozaj choďte preč! Cháska dvoch dedinských baranov. Matoviča a Sulíka spravila zo Slovenska dedinu resp. provinčnú oblasť hodnú akurát ju opäť k niekomu pripojiť napríklad k Maďarom. Na dedine to chodí tak. Hrá sa tam dedinský futbal ako u nás, v nedeľu miestne celebrity zoberú manželky do kostola. Presne tak ako naši činitelia na väčšie sviatky. Prevažne miestne voľby vyhrá nejaký miestny populárny inštalatér alebo kšeftár. A zamestná si v obci postupne celú rodinu a známych. A opäť je to tak aj celkovo na Slovensku. Lebo sme VILLAGE – dedina. A právnici sú na to, aby ochraňovali túto čeliadku. A zbytok lazníkov sa len nemohúcne prizerá. Vykríknuť niečo inšie ako čeliadka povie sa môže pri pive alebo pri tom futbale. A mládež na sieťach. A prečo sme tak dopadli. Lebo Smer alebo ďalší? Nie. Lebo sme takí. Voľby to nevyriešia. Deti! Ak chcete zažiť mesto alebo fungujúci systém naozaj choďte preč. A tam radšej snívajte svoje zidealizované sny o našej rodnej dedine. Na Slovensku je to tak a bude to tak. Príde len iná partička s inými právnikmi a s inými pandúrmi. Stále tu budú hrať kapely ako Elán. Stále tu budú hrať východniari v blbých seriáloch pretože majú ten svoj esprit a nejakí trápni blaváci, ktorí majú divadlo na dvore, tak prečo by si v ňom nezahrali. I s tými našimi cifrovačkami, krojmi by som jedno pozitívnô východisko mau. Keď bude raz vypisovaná súťaž o najkrajšiu dedinu sveta načim sa nám prihlásiť.

Lapaji, Loptoši a Hokejisti

13.05.2024

(slovenská dystopia) Toto pojednanie nebude o Jozefovi to známom Makovi, ale on sa medzičasom premenoval na Jozefa Puka, pretože mak a jeho pestovanie je už dávnejšie zakázané. Medzi nami sú tri typy ľudí. Lapaji, Loptoši a už spomínaní Hokejisti. Lapaji už ako z koreňa pochádza stále niekoho lapajú. Sú to napriklad policajti, vojaci, či agenti rôzneho [...]

Prečo sa nám ženy zopsuli

31.10.2023

Prečo sa nám ženy zopsuly? Pre tie nové lákadlá? Či pre tie hodnoty západné, ni žiadne. Prečo sa nám zopsuly ženy? Ženy západniarske, ženy východniarske i z Oravy i od Maďarov. Prečo sa nám ženy zopsuly? My sme boli privyknutí povystrájať kadečo, ale prečo sa ženy zopsuly? Kurva Múnia, kurva mancipácia! Hodnoty sú v nehodnotách, v mamone a klame.

Je smutné

13.03.2023

že v susednej krajine existuje znova nejaký malý Mapoleon resp. Kitler, ktorý chce celému svetu rozkazovať, čo má robiť…,že národy Čechov a Slovákov, ktoré už ukázali svetu, že sa dá pokojne rozísť, sa zapájajú do tohto zmanipulovanéhoboja, kde krv tečie potokmi…,že sa germánskemu a anglosaskému svetu opät podarilo postavit proti sebe dva bratské slovanské [...]

SR Bratislava Vajnorská električková trať oprava termín BAX

Na križovatke Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou

20.05.2024 08:44

Nehoda je aj na vjazde do Bratislavy zo Svätého Jura, premávka sa tam spomaľuje.

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00, aktualizované: 08:35

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

mlok2

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 7746x
Priemerná čítanosť článkov: 1549x

Autor blogu

Kategórie