Založ si blog

Lapaji, Loptoši a Hokejisti

(slovenská dystopia)

Toto pojednanie nebude o Jozefovi to známom Makovi, ale on sa medzičasom premenoval na Jozefa Puka, pretože mak a jeho pestovanie je už dávnejšie zakázané.

Medzi nami sú tri typy ľudí. Lapaji, Loptoši a už spomínaní Hokejisti. Lapaji už ako

z koreňa pochádza stále niekoho lapajú. Sú to napriklad policajti, vojaci, či agenti rôzneho druhu. Vo všeobecnosti radi strieľajú. Ale to vlastne aj Loptoši, len tí len s loptou. Snoriči, duriči, honci tiež patria medzi Lapajov. Loptoši sú ti, čo sa radi hrajú a zahrávajú, majú hru v krvi. Hrajú sa radi aj na herných konzolách, PC, či v kasínach.

My vedci, výskumníci a pozorovatelia však už dlhšie sledujeme úbytok Loptošov a naopak Lapajov stále pribúda skoro až geometrickým radom. Rado sa stáva, lebo bieda. Dá sa hrať hra „Hladnejší vyhráva“. Na dedine akou je Slovensko, kde prevládajú na väčšine územia hladové doliny a kotliny. Úbytok Loptošov vidno vo futbale, basketbale, či všetkých podobných loptových hrách. Naproti tomu Lapaji si nájdu uplatnenie aj tam,  kde treba „chrániť“ systém, rasu a podobne a aby sem tam ponaháňali posledných poväčšine ožratých zbedačených Loptošov a ďalšich hráčov, ktorí musia hrať ako voňakdy aj s prepichnutou alebo handrovou loptou. Jediným príbuzným druhom Loptošov i keď už novým, hybridným sú Hokejisti. Tím sa dari aj v osadách a lazoch. Hokejisti totižto hrajú s pukom a hokejkami, ale na rozdiel od bezkontaktných alebo málo kontaktných Loptošov sa aj bodyčekujú, bijú ako Lapaji. Preto aj Lapaji majú pred nimi rešpekt. I preto tento šport napriek všetkým protivenstvám socialistického kapitalizmu prežil. A aj v našej lige sem tam vidno svetovú strelu, blafák, či bankársky výkon. A čo je už úplne antifuturisticke a priam nevídané, v hokeji sa pracuje aj s mládežou. Do budúcnosti ale odporúčam našim SOC PRC vládam vytýčiť strategický plán prežitia Loptošov, aby celkom nevymreli, lebo potom to bude veľmi smutný režim, možno že ešte smutnejši ako bol ten nenávidený

z pred 35 rokov.

Pukovci majú ešte ďalšie privilégium. Majú dovolené mať živé legendy. V iných oblastiach je to málo vídaný jav, pretože uznávaní sú iba mŕtvi hrdinovia, hviezdy. Pochopiteľne z jednoduchého dôvodu, lebo sme národ veľmi závistlivý a neprajný. Skúsme zažiť sebareflexiu týmto smerom. Puk si vybral taký dobrý kompromis. Je síce nebezpečne tvrdý, ale nie je to guľka , ale má tvar kruhu. Tak by som použil nové slovo hokejových komentátorov. Puk je geniálne momentum😊

I dalo by sa ešte čo to o tejto téme napísať ako napríklad o očakávanom druhom príchode Loptoša Jánošíka pre radosť ľudu aj neveriaceho, ale ešte predsa veriť niečomu chcejúceho. Ale zas oceňme si jeho prínos, teda prínos Puka k slovenskej jednote v trvaní jedného mesiaca počas MS v hokeji.

Nadpis

13.09.2024

Nebyť lídrami Východu, ale outsidermi Západu. O tom sme rozhodli v roku 1989, hoci sme o tom nevedeli.

Prečo sa nám ženy zopsuli

31.10.2023

Prečo sa nám ženy zopsuly? Pre tie nové lákadlá? Či pre tie hodnoty západné, ni žiadne. Prečo sa nám zopsuly ženy? Ženy západniarske, ženy východniarske i z Oravy i od Maďarov. Prečo sa nám ženy zopsuly? My sme boli privyknutí povystrájať kadečo, ale prečo sa ženy zopsuly? Kurva Múnia, kurva mancipácia! Hodnoty sú v nehodnotách, v mamone a klame.

Rodná dedina…

09.10.2023

Naozaj choďte preč! Cháska dvoch dedinských baranov. Matoviča a Sulíka spravila zo Slovenska dedinu resp. provinčnú oblasť hodnú akurát ju opäť k niekomu pripojiť napríklad k Maďarom. Na dedine to chodí tak. Hrá sa tam dedinský futbal ako u nás, v nedeľu miestne celebrity zoberú manželky do kostola. Presne tak ako naši činitelia na väčšie [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

mlok2

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9001x
Priemerná čítanosť článkov: 1500x

Autor blogu

Kategórie